Slimme foon

Just. Ik heb ondertussen dus een nieuwe slimme telefoon. Het is geen enkele van de modellen die ik op het oog had geworden. Dat zit namelijk zo. We waren met een aantal collega’s die gelijk op de uitkijk naar een nieuwe telefoon waren. En dus dwaalden de gesprekken onder de middag en op de interne chatbox van het werk al snel af naar de pro’s en de con’s van dit of dat toestel. Wat kan je ermee? Gaat dat nog lang meegaan? Is het wel de kost waard? Serieus, als’t over gadgets gaat, dan kunnen wij daar volledig in op gaan. Een aantal onder ons besloten uiteindelijk om de Galaxy Nexus te kopen.

Dat toestel is zo’n beetje hét hebbeding van deze maand. ‘t Is ook het toestel dat door Google zelf wordt gepromoot als dé Google Phone. Het komt met de allerlaatste versie van Android. En, o ja, je kan er ook nog mee telefoneren. Om maar te zeggen: dat toestel kost 600 euro wat zoveel is als een iPhone en ik vind dat eigenlijk belachelijk veel geld voor een GSM.

Nu, de vorige Google Phone, de Nexus S, wordt ook nog altijd verkocht. Die is nog maar goed een jaar op de markt en je kan er evenveel mee als dat ander toestel. Tegen de helft van de prijs. Wat nog altijd vrij veel geld is. Een aantal collega’s hebben zo’n Nexus en zijn daar bijzonder content van. Alle technische argumenten daar gelaten bleek dat ik met een aanschaf op budget meer dan waarschijnlijk vrij snel terug gefrustreerd zou rondlopen. En dus heb ik van mijn hart een steen gemaakt en mijn spaarvarken met een dubbelloops te lijf gegaan. Christmas came early this year!

Ondertussen loop ik al goed een week rond met mijn nieuwe aanwinst. En tevreden dat ik ben! Ik neem namelijk nogal wat foto’s met mijn GSM. De camera die in dit toestel zit is dag en nacht verschil bij wat ik had. ‘t Is een serieuze sprong vooruit. Dat en het ligt goed in de hand, is razendsnel, heeft een lekker groot scherm,… Ik ontzag het mij vroeger om de e-mail van’t werk te lezen of todo lijstjes te beheren op mijn telefoon als ik onderweg ben. Nu is dat best wel een aangename bezigheid geworden.

Ikke content dus. Ook al heeft het me een stukje meer gekost. Ik hoop van harte dat het ding een lang leven beschoren is.

Al 9 reacties

 1. Een slimme foon staat op mijn lijstje voor 2012 … Mijn huidige loopt op z’n laatste pootjes en ‘t is nog zo’n simpel ding (sony ericsson W508) waar je weinig meer mee kan dan bellen (het bestaat nog, idd !). Als het budget bepaald is, zal ik eens een vergelijkende studie bij jullie daar opvragen :-))

 2. Lad zegt:

  Bluh! html-fail in mijn voorgaande comment. Mijn excuses!

 3. Lad zegt:

  Het moest dus crocfol zijn!

 4. Lad zegt:

  Verdomme! Weer mis! Ik geef het op….

 5. zapnimf zegt:

  En straks krijg je van iemand met kerst… een slimme foon! Rappe.

 6. smiley zegt:

  Geniet van je nieuwe aanwinst en ik hoop voor jou ook dat ie langer meegaat dan een paar maandjes ofzo ;-)

 7. Jan zegt:

  Dus dat advies van C’T magazine waar ik in m’n reactie op je vorige post naar verwees, was zo slecht nog niet blijkbaar.

 8. Stijn zegt:

  Hey Matthias. Ik stel mezelf al enkele maanden dezelfde vraag. Al veel rondgekeken. De GNexus is een toestel van Samsung, net als de GalaxySII. Die tweede zou wel een betere camera hebben, en binnenkort een upgrade krijgen naar hetzelfde OS als de GNexus. Hij zou daarenboven +100 euro goedkoper zijn. Ondanks al die bedenkingen ben ik nog steeds niet overtuigd. Via via kreeg ik maandag een GNote in mijn pollen en dat toestel is nog indrukwekkender, maar wel weer duurder.