Netsensei

Much Ado About Nothing

Over mij

Hallo, ik ben Matthias.

Me, myself and I
Me, myself and I

Ik ben geboren in Gent (1981) en getogen in Brugge. Digitale cultuur is mijn ding. Ik balanceer in het dagelijkse leven op het snijvlak tussen technologie en mens. Ik ontwerp en schrijf code, verdiep me in complexe informatiesystemen, maar evenzeer reflecteer ik graag over het hoe en waarom van de digitale (r)evolutie. Ik ben advocaat voor een Open Web waar informatie, kennis en meningen vrij kunnen worden uitgewisseld.

Professioneel werk ik als medewerker in het team innovatie en ontwikkeling voor de Universiteitsbibliotheek Gent (2019). Voorheen werkte ik als data conservator bij de Vlaamse Kunstcollectie (2015 – 2019) Daarvoor werkte ik als web en Drupal developer en trainer voor verschillende digitale bedrijven (2008 – 2015). Nog daarvoor werkte ik als projectmedewerker rond digitaal erfgoed en digitaal documentbeheer voor het Felixarchief in Antwerpen (2004 – 2008).

Ik ben afgestudeerd als Licenciaat Geschiedenis aan de Universiteit Gent (2003). Daarnaast genoot ik ook een postacademische opleiding Toegepaste Informatica aan diezelfde instelling (2004).

Ik begon met bloggen omtrent 2002. Het was toen niet bewust mijn bedoeling om een lifelog of een publiek dagboek bij te houden. Ik viel er domweg in. Ondertussen is dit mijn langstlopende actieve persoonlijke project. Ik zie mijn blog als een plakboek van mijn eigen leven, een collectie van herinneringen die een mens doorheen het leven doorgaans domweg vergeet, en een uitlaatklep voor persoonlijke meningen. Daarnaast houd ik ook nog een techblog bij.

Vandaag woon ik met mijn echtgenote Marjan, plusdochter Louise en poezen Mabelle, Molly en Rio in Brugge.

Kleine lettertjes

Alles wat ik op deze website publiceer is een vertolking van mijn eigen, persoonlijke mening. Deze site wordt niet nagelezen of geredigeerd door derden. Ik bied geen garanties wat betreft de correctheid of de kwaliteit van wat ik publiceer.

Tenslotte moet u weten dat de gepubliceerde inhoud ook nog eens beschermd is.